woensdag 24 november 2010

Gaan de ‘Sterren Stralen’?

A.s. zondag gaan de eerste sterren in de kerstboom bij het Parochieel Centrum stralen. Dat gebeurt na de H. Mis van 11.00 uur in de St. Jan. Die Mis wordt mede opgeluisterd door het gilde St. Jan Baptist uit Kaatsheuvel en het St. Hubertusgilde uit Loon op Zand. Na die H. Mis zal de burgemeester de lichtjes in de kerstboom ontsteken, althans een deel daarvan, namelijk zoveel kaarten als er voor de actie ‘Sterren Stralen’ zijn verkocht. Die kaarten zijn voor € 5,-- te koop bij het Parochieel Centrum, de V.V.V. in de Peperstraat en Bruna in de Hoofdstraat.

De bedoeling is dat u die kaarten opstuurt naar iemand die u bijvoorbeeld een hart onder de riem wilt steken of een schouderklopje wilt geven: een zieke, een goede vriend of vriendin enz. enz. De opbrengst van de actie is voor de restauratie van de St. Jan. De actie heeft daarmee een dubbel doel: een financieel doel en een sociaal doel. Zo versterkt deze actie hopelijk de onderlinge verbondenheid tussen de mensen in Kaatsheuvel. Aan het aantal lichtjes in de kerstboom kunt u aflezen hoe het met de actie gesteld is: hoe meer lichtjes, hoe meer kaarten er zijn verkocht.

En mocht u geïnteresseerd zijn in de vorderingen met de restauratie? Dat kan: op zondagmiddag is het mogelijk met het bouwliftje naar boven te gaan om ter plaatse polshoogte te nemen.

door Theo Schepens, pastoraal werker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten